AquaSmarterAquaSmarter oferă apa perfectă: Inventat de Dr. Stephen Verdon, AquaSmarter “Tehnologie de ionizare submersibilă” se bazează pe utilizarea a 5 minerale esențiale: argint, cupru, paladiu, zinc și carbon. Procesul de ionizare a capsulei AquaSmarter are efect timp de 12 luni şi nu are nevoie de electricitate, întreţinere constantă sau instalații speciale.

Capsula de ionizare AquaSmarter este pur şi simplu plasată în lichide, cum ar fi apă, combustibil, lapte şi sucuri care trec prin procese speciale de ionizare a capsulei şi în mod automat eliberează ionii de cupru (Cu + +) şi ionii de argint (Ag +). O mare parte din ionii produși de AquaSmarter saturează nisipul silicos conținut în filtru care datorită suprafeţei sale mari previne formarea de colonii bacteriene. Împreună cu apa care trece prin filtru, un număr de ioni ajung la bazin, unde ei propagă efectele lor anti bacteriene şi anti alge.

Mai multe studii efectuate la NASA şi mai multe universităţi au dovedit eficacitatea ridicată a ionilor de cupru şi argint. Odată eliberați în apă, acești cationi cu suprafeţele lor active acţionează la fel ca şi agenţii naturali de dezinfectare. În doar câteva fracţiuni de secundă, cuprul încărcat pozitiv şi ionii de argint formează o legătură electrostatică cu zonele încărcate negativ din membranele celulare ale microorganismelor. Acest proces alterează permeabilitatea pereților celulelor astfel încât se va diminua aportul de nutrienţi (fotosinteza) din microorganisme. Odată ce cuprul şi argintul penetrează o celulă, ei atacă aminoacizii pe bază de sulf în proteinele celulare necesare celulei pentru fotosinteză. Ca urmare, fotosinteza devine imposibilă, iar celula devine inactivă.

AquaSmarterSe cunoaște de secole faptul că argintul distruge bacteriile şi viruşii, chiar şi pe cei care sunt rezistenți la clor. Sulfatul de argint este frecvent utilizat în tratamentul antibacterian al arsurilor şi rănilor deschise şi este folosit chiar și pentru a proteja nou-născuţii. După cum este cunoscut ionii de argint consolidează sistemul imunitar al organismului uman.

Element important, cuprul joacă un rol vital în metabolismul uman. Cuprul este esenţial pentru activitatea mai multor proteine şi enzime. Acesta contribuie la formarea pigmenţilor din piele, are funcţii importante în metabolismul osos şi la nivelul sistemului nervos central. Pentru că organismul uman nu este capabil să-și producă singur cuprul necesar, acesta trebuie obţinut din nutrienţi (legume, pâine integrală, nuci, ovăz, etc). Valoarea maximă admisă de cupru, specificată de autoritățile germane în domeniul apei potabile, este de 2 mg / l. Datorită tehnologiei AquaSmarter, oferim o apă perfectă cu un nivel al cuprului de 0,2 mg / l. Cele mai multe dintre echipamentele clasice de ionizare bazate pe electrozi au nevoie de 0,5 – 0,7 mg / l cupru, pentru a obţine rezultate acceptabile.

Cel mai important avantaj al ionilor de cupru şi argint este că aceștia realizează un efect extrem de eficient de echilibru în apă, oferă protecţie prin dezinfectarea apei, fără a folosi nicio toxină, pe o perioadă îndelungată de timp. Chiar şi după oprirea sistemului de filtrare, acest efect durează mai mult de 2 săptămâni. Astfel nu este necesară monitorizarea şi reajustarea sistemului de filtrare.

Tehnologia AquaSmarter este ușor de utilizat şi nu necesită întreţinere. S-a demonstrat că ionii de cupru şi argint elimină cryptosporidium, e. coli, coliformi, pseudomonas şi legionela precum şi multe alte bacterii si microbi inclusiv cei rezistenți la clor. Această tehnică de dezinfecţie a apei poate fi utilizată practic în toate situaţiile în care este necesară dezinfectarea de durată a bacteriilor, viruşilor şi algelor.

INFO

AquaSmarterAquaSmarter este o capsulă de plastic de aproximativ 4,5 cm în diametru, cu deschideri mici de jur împrejur, care conţine cantităţi stabilite cu precizie de argint curat, cupru, zinc, paladiu şi carbon ca și catalizator sau ajutor, amestecate împreună, extrudate sub formă de fire subţiri şi rulate pentru a crea un proces de electro-galvanizare (ionizare). Atunci când capsula ionizată AquaSmarter este scufundată în apă, mineralele încep să se deterioreze încet pentru a produce “ionizarea” sau încărcarea pozitivă a particulelor sub-atomice. Acești ioni încărcați pozitiv, după o anumită perioadă (în funcție de aplicație) pătrund complet în apă şi caută să ţină sub control toate tipurile de alge, bacterii şi viruşi. AquaSmarter funcţionează continuu timp de 12 luni scufundat în apă.

Asta înseamnă că AquaSmarter pot fi scos din apă un timp şi reintrodus din nou mai târziu. Această pauză opreşte activitatea capsulei AquaSmarter. Astfel, dacă aveţi nevoie de AquaSmarter doar 6 luni pe an, aceasta poate fi utilizată timp de 2 ani (de 2 ori câte 6 luni).

Cum lucrează AquaSmarter?

Tehnologia AquaSmarter este inventată de Dr. Stephen Verdon şi se bazează pe utilizarea a 5 elemente: cupru, argint, paladiu, zinc si carbon. Apa care urmează să fie tratată trece prin capsula special concepută care conţine aceste 5 elemente. Elementele din capsulă activează şi controlează activitatea ionilor de cupru (Cu + +) și argint (Ag +) în apă.

Mai multe studii efectuate în marile universități au dovedit eficacitatea ridicată a ionilor de cupru şi argint. Odată eliberați în apă, acești cationi cu suprafeţele lor active acţionează ca agenţi naturali de dezinfectare. În doar câteva fracţiuni de secundă, cuprul încărcat pozitiv şi ionii de argint formează legături electrostatice cu zonele încărcate negativ ale membranelor celulare ale microorganismelor. Acest proces modifică permeabilitatea pereților celulelor lor astfel încât aportul de nutrienţi (fotosinteza) din microorganisme este afectată. Odată ce cuprul şi argintul au penetrat celula, ei atacă aminoacizii pe bază de sulf din celulele proteice necesare pentru fotosinteză. Ca urmare fotosinteza devine imposibilă iar celula devine inactivă.

Câte capsule AquaSmarter sunt necesare?

Numărul capsulelor AquaSmarter ce trebuiesc utilizate depind de fiecare aplicație în parte. În general, la un nivel normal al pH-ului şi la un număr moderat al microorganismelor în apă, o capsulă AquaSmarter poate fi folosită pentru tratarea a 15-20.000 litrii de apă. În piscine de exemplu, unde nivelul de biocontaminare poate fi mare se recomandă folosirea unei capsule AquaSmarter la 2000 litrii de apă. În iazuri de peşte rezultate bune s-au obținut cu o capsulă AquaSmarter la 10.000 litrii apă. În situaţii în care apa este utilizată ca apă potabilă sau în procesul de producție al băuturilor soluția optimă va fi dată în funcție de fiecare aplicație în parte.

Care sunt domeniile de aplicare a tehnologiei AquaSmarter ?

1. Apa potabilă, acolo unde este necesară purificarea şi dezinfectarea apei fără utilizarea substanţelor chimice.
2. Rezervoare de stocare a apei potabile. AquaSmarter păstrează rezervoarele curate de microorganisme şi alge timp de 12 luni.
3. În piscine și centre SPA AquaSmarter poate înlocui folosirea produselor pe bază de clor pentru a păstra apa în stare perfectă.
4. AquaSmarter este ideal pentru utilizarea în producţia de apă potabilă şi tot felul de băuturi pe bază de apă. De asemenea, poate fi utilizat în locurile unde sunt amplasate rezervoare de apă potabilă, cum ar fi în: bărci, rulote, etc., în hoteluri, spitale etc.
5. AquaSmarter distruge algele şi previne dezvoltarea lor în aplicaţii ca: bazine, acvarii, fântâni etc.

Domenii aplicatii: Agricultura, ferme de pasari si animale, piscicultura, fantani, piscine, marina, captari apa.