Statii de epurareTehnologia de epurare se bazeaza pe principiul epurarii biologice cu namol activ. Procesul de epurare include urmatoarele faze: denitrificare, aerare, nitrificare, decantare. Apa uzata este admisa în statia de epurare prin cosul pentru retinerea materialelor solide. Acest cos este amplasat în centrul statiei. Sub cos se afla un aerator cu bule în vederea dezintegrarii materialelor organice din cos. În zona de denitrificare azotul este eliminat din apa uzata prin descompunere biologica în mediu anoxic. Pentru a evita decantarea amestecului de apa si namol activ si pentru cresterea eficientei de epurare, apa este amestecata permanent în zona de denitrificare. Oxigenul necesar pentru denitrificare este introdus prin elemente de aerare cu bule fine. În zona de aerare are loc oxidarea materialelor organice în urma careia rezulta apa, bioxid de carbon si namol activ. Bacteriile heterotrofe prin metabolismul lor consuma si asimileaza materia organica din apa uzata. Aerul necesar acestor procese este asigurat de o suflanta comandata de la un tablou de comanda. Apa epurata este separata de namolul activ în zona de separare si este evacuata prin conducta de evacuare în emisar sau în tancul de apa tratata, daca se doreste reutilizarea ei. Statiile de epurare dispun de un tablou de comanda automat. În cazul în care se modifica debitul sau încarcarea organica a apei uzate se va folosi un alt program potrivit noilor conditii. Acest sistem permite mentinerea eficientei maxime de epurare si economii la consumul de energie electrica.


 

Statii de epurare orasenesti

Statii de epurare orasenestiRetinerea corpurilor , suspensiilor grosiere , nisipului, grasimilor si suspensiilor decantabile din apa uzata. Separarea nisipului si a grasimilor in desnisipatoare cuplate cu separatoare de grasimi. Distribuirea apei prin pompare spre decantoarele primare. Masurarea debitului de apa uzata intrata. Decantarea primara ( se indeparteaza substantele insolubile precum si substantele usoare care plutesc la suprafata apei uzate).

(MAI MULTE DETALII AICI)


 
 
Statii de epurare comunale

Statii de epurare comunaleRetinerea corpurilor , suspensiilor grosiere , nisipului, grasimilor si suspensiilor decantabile din apa uzata. Separarea nisipului si a grasimilor in desnisipatoare cuplate cu separatoare de grasimi. Distribuirea apei prin pompare spre decantoarele primare. Masurarea debitului de apa uzata intrata. Decantarea primara ( se indeparteaza substantele insolubile precum si substantele usoare care plutesc la suprafata apei uzate).

(MAI MULTE DETALII AICI)


 
 
Statii de epurare monobloc

Statii de epurare monoblocInstalaţia de tip monobloc este fabricată din poliester armat cu fibră de sticlă, alcătuită din trei compartimente având următoarele funcţii:1. Primul compartiment (sedimentare şi preaerare) funcţionează în regim deficitar de oxigen, are loc o primă biodegradare a substanţelor organice şi a anumitor substanţe anorganice, cu ajutorul bacteriilor. Regimul de oxigen este de tip anoxic favorizând reducerea azotaţilor şi eliminarea fosforului. 2. Al doilea compartiment (aerare) este destinat epurării biologice aerobe care funcţionează pe principiul amestecului complet. Oxigenarea apelor se realizează prin barbotarea aerului cu ajutorul suflantelor adecvate. 3. Al treilea compartiment (limpezire) asigură concomitent o filtrare a acestora, nămolul biologic recirculându-se în interiorul sistemului.

(MAI MULTE DETALII AICI)