Produs de curățat aeronave eOx® Aircraft Cleaner

Aircraft CleanerEste un detergent foarte eficient, destinat curăţării exteriorului avioanelor şi elicopterelor. A fost conceput în mod special pentru a fi în conformitate cu cele mai riguroase norme de securitate. Nu conţine solvenţi şi nu contaminează apele reziduale.

La cererea clienţilor am creat un produs de curăţat care, datorită nivelului ridicat al Ph-ului, îi conferă acestuia o mare putere de curăţare, fără să afecteze componentele din aluminiu datorita inhibitorilor pe care îi conţine. Mai mult decat atat, produsul oferă protecţie anti-corozivă. Produsul este foarte apreciat de utilizatorii lui datorită rezultatelor obţinute. eOx®Aircraft Cleaner a fost testat şi certificat în SUA ca fiind în conformitate cu cerinţele companiilor aeriene Boeing şi Douglas Aircraft Company. Produsul este aprobat in Europa de catre compania Airbus Industries.

Aplicaţii şi diluţii:

În funcţie de gradul de contaminare al avionului, produsul poate fi diluat cu apă conform specificaţiilor de mai jos. În cazul substanţelor greu de îndepărtat cum ar fi uleiul, carbonul şi grăsimile din zona de evacuare, din sistemul de aterizare, etc. se foloseşte o diluţie de 1:2, iar în alte cazuri, până la 1:20.

Certificări si aprobări:

– Boeing spec. D6-17487 rev. L
– Douglas Aircraft CSD #1
– AMS 1526 B
– Mil-PRF- 85570
– Airbus AIMS 09-00-002 issue #1

Ambalaj: 5 litri, 25 litri, 210 litri.
Termen de valabilitate: 4 ani
Mod de depozitare: a se pastra la temperaturi de minim 35° F/ 2° C si maxim 122° F/ 50° C. A nu se folosi la temperaturi sub 35° F/ 2° C.

 

Produs de curățat aeronave eOx®Aircraft Cleaner Gel

Aircraft Cleaner GelEste versiunea sub formă de gel a produsului eOx®Aircraft Cleaner şi este folosită de o parte din departamentele de întreţinere pentru curăţarea întregului exterior al avioanelor şi elicopterelor. În acest mod, utilizatorii susţin că sunt reduse atât cantitatea de produs utilizată, cât şi efortul depus. În funcţie de sistemele de curăţare folosite, acest produs poate fi făcut la comandă şi adaptat perfect sistemului folosit.

Aplicaţii:

Produsul tip gel este creat pentru a fi utilizat în combinaţie cu un sistem gel-spray la mică presiune pentru a-i spori eficienţa. Pe zone mici poate fi aplicat şi manual.

Acest gel este produs cu scopul de a uşura curăţarea zonei inferioare a avioanelor, cât şi a zonei motoarelor deoarece gelul rămâne ataşat de suprafaţa destinată curăţării. Produsul se aplică, supafaţa se freacă cu o perie, iar după aprox 5 min.(timp de acţiune) se curăţă prin pulverizare cu apă. În funcţie de gradul de contaminare al suprafeţelor, produsul poate fi diluat cu apă conform specificaţiilor de mai jos.

În cazul substanţelor greu de îndepărtat se foloseşte o diluţie de 1:2, iar în alte cazuri, până la 1:20.

Certificări și aprobări:

– Boeing spec. D6-17487 rev. L
– Douglas Aircraft CSD #1
– AMS 1526 B
– Mil-PRF- 85570
– Airbus AIMS 09-00-002 issue #1

Termen de valabilitate: 4 ani

Mod de depozitare: a se pastra la temperaturi de minim 35° F/ 2° C si maxim 122° F/ 50° C. A nu se folosi la temperaturi sub 35° F/ 2° C.

Ambalaj: 5 litri, 25 litri, 210 litri.

 

Produs de curățat eOx®Economic

eOx®EconomicEste un detergent concentrat folosit în toate operaţiile de curăţare şi degresare. Este un agent degresant, alcalin, solubil în apă. Poate fi diluat cu apă sărată. Acest detergent a fost special conceput pentru a satisface cele mai stricte regulamente. Astfel este recomandat a se folosi la curățarea interioarelor aeronavelor și elicopterelor. Produsul nu afectează aluminiul deoarece conține inhibitori speciali care permit utilizarea lui în siguranță. Datorită faptului că produsul este anticoroziv este foarte apreciat de către utilizatorii din industria aeronautică. În funcție de nivelul de contaminare produsul poate fi diluat cu apă așa cum se arată în specificații. Prin încorporarea a diferite elemente active, eOx®Economic depăşeşte alte produse de curăţare datorită faptului că acţionează mai rapid şi în profunzime. Nu lasă reziduri. Înlătură uleiurile minerale, grăsimile şi diferite tipuri de unguenţi.

De asemenea, înlătură mercaptanul din conductele de gaz, precum şi mirosurile neplăcute din depozite, containere, etc. Se foloseşte pe platformele petroliere marine, conform regulilor aprobate de către HONF şi PARCOM.

Avantaje:

– neinflamabil, netoxic, nu conţine fosfaţi, nu conține acizi și silicon
– biodegradabil conform regulilor Uniunii Europene (testat TNO, Delft)
– se poate folosi în siguranţă pe materiale feroase şi neferoase, plastic şi vopsele emailate, pereți, plafoane și podele
– îndepărtează orice tip de uleiuri, grăsimi
– depășește performanțele unui agent de curățare normal, astfel încât curățarea se face mai rapid și mai eficient
– înlătură mirosurile neplăcute, după curățire lasă un miros proaspăt
– poate fi diluat cu apă sărată
– produce un efect antistatic după folosire.

Mod de utilizare – diluție în funcție de gradul de contaminare :

– 1 :3 – pentru îndepărtarea parafinei, uleiurilor, grăsimilor, funingilor
– 1 :10 – pentru curățarea tavanelor, pereților, ușilor
– 1 :15 – pentru curățarea bucătăriilor, toaletelor, conducte, covoare, materiale sintetice
– 1 :100 – pentru curățarea geamurilor, oglinzilor, suprafețe lucioase

Se folosește ca înlocuitor pentru:

eOx®Economic este un înlocuitor al solvenţilor degresabili sub formă de vapori, produşilor cloraţi cât şi a soluţiilor de curăţat sub formă de solvenţi sau emulsii.

Metode de curăţare:

Curăţare generală – eOx®Economic este un produs concentrat, care poate fi diluat cu apă, în funcţie de natura şi stratul de murdărie, cât şi de metodele de curăţare. Folosirea produsului: de la stare pură până la o diluţie de 1:50. Creşterea temperaturii produsului diluat accelerează efectul de curăţare. Cu cât gradul de murdărire este mai mare cu atât mai eficientă este folosirea produsului diluat la o temperatură mai mare (între 1 și 90 grade C). Temperatura se stabilește în funcție de natura și grosimea stratului de murdărie.

Se pulverizează suprafaţa ce trebuie curăţată cu produsul diluat, se freacă, se lasă minimum 10 sec. pentru ca produsul să acţioneze, se îndepartează murdăria cu o perie dură sau cu un furtun cu presiune mare, se clăteşte din abundenţă cu apă. Dacă uscarea este necesară, se şterge cu cârpa sau se usucă cu aer comprimat.

Poate fi folosit cu încredere în toate metodele de curăţare: pulverizare la presiune mare, curăţare cu mişcări circulare, curăţare la abur, curăţare manuală, etc.

Mirosuri neplăcute (mercaptan, containere, depozite, în general):

– containere/depozite: în funcţie de natura şi intensitatea mirosului, se pulverizează de la stare pură până la o diluţie de 1:5, cu predilecţie în colţuri şi locuri întunecate, lăsându-se închis între 12 şi 24 de ore. Se clăteşte cu apă. Când acestea sunt foarte murdare se va face anterior o curăţare generală.
– mercaptanul în ţevile de gaz, etc.: în funcţie de natura şi intensitatea mirosului, se foloseşte de la stare pură până la o diluţie de 1:5, folosindu-se metoda curăţării pe porţiuni.

Ambalaj: 5 litri, 25 litri, 210 litri.

Termen de valabilitate: 4 ani

Mod de depozitare: a se păstra la temperaturi de minim 35° F/ 2° C și maxim 122° F/ 50° C. A nu se folosi la temperaturi sub 35° F/ 2° C.

 

 

Produs de curățat eOx®Aircraft Hydraulic Fluid Remover (AHFR)

Aircraft Hydraulic Fluid RemoverEste un detergent produs printr-un amestec de esteri graşi proiectat pentru a îndepărta uşor lichidul hidraulic scurs din instalațiile hidraulice ale aeronavelor. AHFR a fost testat şi aprobat pentru specificaţiile AMS – 1526B de către SMI Inc, Miami, SUA.

Avantaje:

– Netoxic
– Neinflamabil
– Nu conține fosfați
– Grad înalt de biodegradare (testat de către Universitatea Ghent, Belgia)
– Clasificat ca fiind un produs nepericulos
– Nu intră sub incidenţa reglementărilor privind mărfurile periculoase
– Dezemulsionare rapidă, având ca rezultat o separare excelentă de ulei şi apă

Aplicații:

AHFR este special proiectat pentru a elimina rezidurile lipicioase de ulei hidraulic de pe fuselajul aeronavei, roţi şi tren de aterizare. Elimină, de asemenea, diferite tipuri de uleiuri și unsori, reziduri de hidrocarburi. Produsul AHFR este inofensiv pentru mediu şi înlocuieşte produsele chimice pe bază de cloruri şi solvenți. AHFR este un produs care se utilizează ca atare pe suprafața de curățat.

Instrucțiuni de utilizare:

– Se pulverizează produsul pe suprafața de curățat;
– În funcţie de grosimea stratului de ulei hidraulic, se lasă produsul să acționeze între 1 și maxim 15 minute;
– Suprafața se clătește cu apă.

Este recomandat ca după curățarea cu AHFR să tratați complet aeronava cu produsul eOx®Aircraft Cleaner. Acest produs va crea un strat anti-static pe fuselaj care va reduce aderenţa rezidurilor de ulei hidraulic în viitor.

Ambalaj: 5 litri, 25 litri, 210 litri.

Termen de valabilitate: 4 ani

Depozitare: a se păstra la temperaturi de minim 35° F/ 2° C și maxim 122° F/ 50° C. A nu se folosi la temperaturi sub 35° F/ 2° C.